Arrel de la web > Qui Som > Assemblees i Congressos > 4t Congrés. 2 d’abril de 2016 > 4t Congrés d’IniciativaVerds. Reglament i document polític i

1 vot

4t Congrés d’IniciativaVerds. Reglament i document polític i

dimarts 29 de març de 2016

El 4t Congrés d’IniciativaVerds arriba després de més d’un any de canvis profunds en la vida política, però d’una crisi social, econòmica i ecològica que segueix igual. La nostra aposta estratègia per MÉS ha estat un encert, i ara tenim l’oportunitat de posar en pràctica les nostres propostes polítiques des d’una posició de poder institucional indubtable, malgrat les mancances.

És l’hora d’aprofitar aquesta presència institucional i la influència social d’IniciativaVerds-Equo i de MÉS per definir i iniciar una transició cap a una Mallorca solidària, sostenible i sobirana com plantejàvem al nostre II Congrés, i per a això cal definir estratègies, i afinar i renovar el partit.

El 4t Congrés d’IniciativaVerds es celebrarà dia 2 d’abril a Inca, al Museu del Calçat, i on a més de debatre tot això entre la gent ecosocialista, ho farem també amb les aportacions de moviments socials convidats.

El document polític es divideix en sis punts. Un primer punt en el que es fa un balanç positiu dels primers cinc anys d’IniciativaVerds. I cinc punts més, 5 tesis «en Transició»:

  1. Concretar les primeres passes per a la transició del canvi de model a Mallorca i a les Illes.
  2. En transició cap a una forma republicana d’entendre la democràcia.
  3. Una IniciativaVerds també en transició.
  4. Una transició per una nova majoria social pel canvi.
  5. En transició per a construir nous referents polítics de síntesi, a l’àmbit estatal i europeu.