Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > “Palma: capital turística i cultural de la Mediterrània”

1 vot

“Palma: capital turística i cultural de la Mediterrània”

diumenge 8 de maig de 2011

Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han realitzat una ruta en bicicleta turisticocultural pel centre històric de Palma per evidenciar el gran potencial turístic de la ciutat. Des de Porta des Camp, passant per les Torres del Temple, Sant Francesc i Santa Eulàlia, fins arribar a l’Almudaina i la Catedral, passant per Cort, els assistents han gaudit de les explicacions de cadascun d’aquests llocs emblemàtics de Ciutat.

“La riquesa cultural, patrimonial i gastronòmica ha de rebre un impuls important per consolidar una de les ofertes turístiques més diverses d’Europa i situar Palma com a capital turística i cultural de la Mediterrània”. Antoni Verger ha assegurat que aquesta riquesa d’oferta potenciada significaria un element clau contra la desestacionalització i com a motor econòmic i d’ocupació de la ciutat.

La també candidat a l’Ajuntament, Marisol Fernández, per la seva part, ha recordat que Palma té un dels llegats culturals més rics de la Mediterrània. “És del tot necessari conjugar aquesta singularitat cultural amb el turisme. La bona salut d’aquest binomi ha de servir per a potenciar una indústria cultural que també sigui un element clau contra la desestacionalització”.

Propostes

* Crear la marca “Palma, capital turística i cultural de la Mediterrània” com a destinació turística que es distingeixi per la qualitat i la multiplicitat d’ofertes: culturals, patrimonials, gastronòmiques, lúdiques i esportives. Impuls clar de la promoció estatal i internacional d’aquesta marca a través de les fires turístiques.

* Promoure un turisme planificat pel Centre Històric, que necessita primer una protecció efectiva del patrimoni dins el conjunt històric de la ciutat. Això passa indefectiblement per l’aprovació d’un pla especial.

* Posar el patrimoni al servei de la ciutadania i dels visitants. Continuar posant en valor els espais patrimonials a través del Servei de Patrimoni municipal.

* Ampliar els itineraris guiats a altres indrets de la ciutat.

* Compromís amb les empreses de nova creació que tenen com a objecte el turisme cultural i sostenible.

* Fer una senyalística de qualitat, pionera a Europa, per a conèixer el nostre Centre HIstòric.

* Crear ofertes de tiquets turístics combinats que incloguin entrades als museus i monuments més importants de Palma, i alhora permetin l’ús del transport públic.

* Integrar la bicicleta (carrils bici i bicipalma) dins els circuits turístics i culturals de Palma.

* Iniciar les obres de rehabilitació de les Torres del Temple i de Can Serra.

* Dur a terme la tercera fase de la rehabilitació del Casal Balaguer.

* Executar el Pla director de Bellver 2009-2013 i redactar-ne el pròxim.

* Prendre les mesures necessàries per a la conservació i posar en valor el patrimoni històric i monumental, des del centre històric a les barriades i a les zones rurals de Son Sardina, Establiments, Secar de la Real, Gènova o el Pla de Sant Jordi (restes arqueològiques talaiòtiques, romanes, medievals o modernes, molins, sínies, possessions, estructura hidràulica en general...). Entre d’altres mesures prestar especial atenció a la seva senyalització i informació històrica corresponent in situ, a més d’elaborar guies amb rutes per la seva visita.

Us adjuntam algunes imatges d’aquesta ruta que els candidats han realitzat pel centre de Palma junt amb la Regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, Nanda Ramon.

Respondre a aquest article

També et podria interessar: