Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > Neus Truyol i Biel Frontera, única candidatura conjunta a la coordinació (...)

Neus Truyol i Biel Frontera, única candidatura conjunta a la coordinació d’IniciativaVerds

dimecres 30 de març de 2016

Ahir va acabar el termini per a la presentació de candidatures a la coordinació i a l’Executiva d’IniciativaVerds-EQUO Mallorca. A aquesta darrera s’han presentat un total de 18 candidates i candidats dels quals finalment se’n triaran 13, que conjuntament amb la nova coordinació, compondrà el nou òrgan de direcció de la formació ecosocialista. Al Congrés també s’elegiran 3 membres independents per a la comissió d’arbitratge i 2 membres paritaris com enllaç amb la Mesa Federal d’EQUO, partit de referència a nivell estatal. A la coordinació només s’ha presentat una proposta de coordinació paritaria, així com marcava el reglament, encapçalada per Neus Truyol i en Biel Frontera.

El text de la candidatura amb el qual s’han presentat Truyol i Frontera valora molt positivament la feina dels primers anys d’IniciativaVerds, projecte del qual han estat partíceps des de la seva fundació. Destaquen que un dels èxits principals ha estat la constitució de MÉS com a projecte obert i de síntesi de l’esquerra verda, sobiranista i feminista. Els dos han participat de forma molt activa a diferents espais de MÉS, tant formals com informals, i s’han involucrat a les assemblees locals respectives (Palma i Inca).

Apunten a que volen assumir el repte que suposa agafar el testimoni de David Abril i Fina Santiago al capdavant d’un partit que, com indica el lema del congrés està "en transició...". El repte de cercar la consolidació d’un projecte polític que aglutini els i les ecosocialistes mallorquines a la vegada que aquest col·lectiu aporta el seu treball institucional i polític a MÉS per Mallorca. En transició, per aprofundir en els debats introduïts a l’agenda polítirticipació ciutadana, radicalitat democràtica i el dret a decidir… En transició, per construir una nova majoria social que participi activament en el canvi de model econòmic i de societat, més solidària i sostenible.

Com ja van apuntar fa uns dies, tant l’actual coordinador, David Abril i la portaveu de la formació, Fina Santiago no s’han presentat a la reelecció dels càrrecs interns de la formació, però han expressat la seva voluntat de seguir col·laborant activament amb el projecte.

Els perfils dels dos candidats a la coordinació paritària i fotografia:

- Neus Truyol Caimari. Nascuda a Palma l’any 1978. És sociòloga de professió i convicció, i ha treballat en investigació social i projectes d’empoderament social i local, i amb metodologies participatives. Regidora a l’Ajuntament de Palma des d’octubre de 2013. A les darreres eleccions va anar de número 2 a la candidatura de MÉS per Palma i en l’actualitat és la regidora responsable de l’àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar animal. Des de 2010, és la coordinadora d’IniciativaVerds de Palma

- Biel Frontera Borrueco. Nascut a Lloseta l’any 1979. És matemàtic i ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a programador informàtic amb una incursió de tres anys a l’ensenyament. Ha participat de forma molt activa a diverses entitats, essent president d’una ONGD d’Inca durant 11 anys. És regidor a l’Ajuntament d’Inca des de les eleccions municipals de 2015. Actualment és regidor de Transparència i Noves Tecnologies i portaveu del grup municipal de MÉS per Inca. Des de 2010, és el coordinador d’IniciativaVerds d’Inca.