Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > Mobilització i política de proximitat per eliminar les injustícies

Mobilització i política de proximitat per eliminar les injustícies

diumenge 9 de març de 2014

El passat 3 de març es va reunir l’assemblea mensual d’IniciativaVerds-Equo de Palma. L’ordenança in-cívica d’Isern, les prospeccions petrolieres i el paper dels partits polítics dins el canvi necessari, temes claus d’aquesta trobada.

Com ja és sabut, MÉS per Palma i la regidora Neus Truyol d’IniciativaVerds-Equo ha treballat molt i de forma clara per aturar l’ordenança in-cívica que el PP vol imposar a Palma. La mobilització és clau per a que el PP rectifiqui i retiri la seva proposta de normativa repressiva. Durant les darreres setmanes, apart de MÉS, s’han mobilitzat diferents entitats i col·lectius socials i polítics contra aquesta ordenança. S’han realitzat accions de carrer, tauletes informatives, campanya popular d’al·legacions demanant la seva retirada,... Diferents col·lectius i entitats han fet arribar a MÉS per Palma gairebé 2.000 al·legacions. Això suposa una gran oposició popular a aquesta ordenança. A més a més, s’han recollit via on-line, més de 2300 signatures que demanen l’aturada de la ordenança in-cívica (clicau aquíi podeu signar). El rebuig és clar, i el PP s’està quedan sol. Però encara hem de seguir mobilitzant-mos totes i tots per a que no s’aprovi.

Per altra banda també es va retificar la necessitat de seguir treballant a les institucions i al carrer, amb la gent i amb les entitats per eliminar el perill de les prospeccions petrolieres al mediterrani. Les conseqüències d’unes prospeccions poden ser enromes pel nostre entorn, la nostra salut, la nostra economia,... No podem deixar d’evidenciar les contradiccions i el doble discurs del PP-PSOE en aquesta matèria, especialment del PP ara que governa també a Madrid, des d’on es poden retirar els permisos per realitzar les prospeccions que zapatero va aprovar quan era president del govern. David Abril, diputat de MÉS i coordinador d’IniciativaVerds-Equo de Mallorca ha treballat molt en aquest sentit, i així ho seguirà fent, de la mà de la Plataforma Balears diu No.

Però no sols hem d’estar activament devora la gent a les mobilitzacions socials. També, com a partit i moviment polític que lluita per canviar el sistema capitalista en el que vivim, hem de construir alternatives, i aportar eines i coniexements per a construir aquestes alternatives aquí i ara, no esperar al futur desitjat. Per aquesta raó, IniciativaVerds-Equo ha creat un grup de consum de productes locals i ecològics, i també ha acordat realitzar tallers formatius per a cooperar amb altres alterntives: banca ètica, reducció del consum energètic, horts urbans,...

Fer política de proximitat, de radicalitat democràtica, que parli dels problemes reals de la gent, que aporti solucions per avui, però també per demà. Una política on el treball comunitari i l’empoderament social siguin claus per avançar cap el canvi que volem. MÉS democràcia per sortir de l’estafa i MÉS iniciatives per construir futur!

També et podria interessar: