Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > La coalició PSM-IniciativaVerds-ExM proposa reducció dràstica del pressupost (...)

La coalició PSM-IniciativaVerds-ExM proposa reducció dràstica del pressupost militar

dimecres 12 d'octubre de 2011

Coincidint amb la celebració del Dia de la “hispanitat” del 12 d’octubre i les sumptuoses desfilades militars, la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa-EQUO ha aprofitat per exigir la reducció de la despesa militar, que a l’Estat espanyol ascendeix a un 4% del pressupost públic, 10 vegades més del que es gasta en lluita contra la pobresa en el Món, i fins a 7 vegades el pressupost de tota la nostra Comunitat Autònoma (18.000 milons d’euros front a 2.500 milions d’euros). Des de la coalició també hem criticat duramente la instal·lació d’un escut antimíssils de l’OTAN a l’Estat espanyol, que ens converteix en un objectiu militar d’uns hipotètics enemics.

Davant això, des de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa-Equo proposarem al Congrés dels diputats una dràstica reducció dels pressuposts de Defensa, tant del directe, com de les transferències d’altres ministeris (per exemple, el finançament d’Indústria per a la investigació militar); així com la prohibición de la venda d’armes a a països no democràtics; i a nivell europeu, la substitució dels exèrcits dels Estats per un exèrcit europeu adaptat a una política de defensa fonamentada estrictament en fins humanitaris.

Pel que fa a les Illes Balears, Miquel Ensenyat i David Abril han proposat que les Illes Balears deixin de ser un enclau estratègic per a operacions militars relacionades amb el Pròxim Orient (i per això lloc d’escala tècnica tant d’embarcacions de guerra com de vols il·legals de la CIA) per passar a ser un referent internacional pel diàleg i la Pau a la Mediterrànea. Els candidats també han exigit la desafectació de les instal·lacions militars abandonades i/o semiabandonades, per a la seva gestió pública per part dels respectius Ajuntaments, i el seu ús social.

Per a la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa-Equo, el Món ha de seguir les idees de Gandhi, Luther King o Nelson Mandela. La pau s’aconseguirà gràcies al desenvolupament econòmic, la justícia social, la protecció del medi ambient, la democratització, el desarmament i el respecte als drets humans. Com va dir Gandhi “no hi ha camins cap a la pau, la pau és el camí”.

Respondre a aquest article

També et podria interessar: