Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > IniciativaVerds treballa per una transició de model a les Illes

1 vot

IniciativaVerds treballa per una transició de model a les Illes

dimecres 23 de març de 2016

Com ha explicat el coordinador de la formació ecosocialista avui matí, un dels reptes de la formació és la de canviar el model econòmic de les illes per una altre més sostenible i consolidar MÉS com a primera força d’esquerres.

IniciativaVerds és una força política jove, que va constituir-se el novembre de 2010 després de la fusió de Els Verds de Mallorca i Iniciativa d’Esquerres. Partia d’una anàlisi autocrítica del pacte de govern de la legislatura 2007–2011 i d’una valoració molt negativa de la desaparició del Bloc per Mallorca. Ha remarcat la importància del capital humà i ideològic de la formació en la constitució posterior de MÉS per Mallorca, una nova formació política sobirana, que aglutinés tota l’esquerra verda i el nacionalisme progressista existent a Mallorca.

Al Congrés s’aprofitarà per anar configurant un Pla integral de transformació del model econòmic, social i ecològic, per presentar a cada illa com una regió europea en transició cap a un model global de sostenibilitat i estudiar estratègies per consolidar el projecte de govern per una altra legislatura amb la col·laboració, la interlocució i cooperació amb organitzacions socials de la societat civil i de l’economia alternativa i solidària.

Fina Santiago, també present a la roda de premsa, ha valorat la passa valenta que fa 6 anys van donar una sèrie de persones per tal de crear una nova força política, petita, però essencial per donar vida a MÉS i poder així influir a les polítiques que han d’ajudar a aconseguir una societat més justa i igualitària.

Tant David Abril com Fina Santiago han donat a conèixer que no es presentaran a la reelecció a la coordinació i a la portaveuia, donant pas a noves persones tant a l’Executiva com a la Coordinació.

MP3 - 6.1 MB
Audio amb declaracions

També et podria interessar: