Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > Els camins escolars, un nou hàbit per anar als centres segur i de mobilitat (...)

Els camins escolars, un nou hàbit per anar als centres segur i de mobilitat sostenible

dimecres 7 d'octubre de 2015

La creació d’una xarxa de camins escolars per anar al centre a peu de forma segura i accessible és una de les prioritats de l’Ajuntament de Palma. Fins ara s’ha treballat amb quatre itineraris ja habilitats a les barriades de Son Pisà, Son Gotleu, Can Capes i Son Cotoner, amb més de cinc quilòmetres de vies.

Aquests camins escolars estan inclosos dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) com una de les mesures per impulsar hàbits de mobilitat més sostenibles i segurs, tant per als més petits com per als més grans. Així, pretenen incrementar l’autonomia dels infants en els desplaçaments escolars alhora d’afavorir la mobilitat del barri reduint la congestió de vehicles a l’hora d’entrada i sortida dels centres escolars.

Es tracta d’una iniciativa que a poc a poc s’està ampliant: s’està treballant en dos projectes més d’aquest caire, a s’Arenal i a Son Serra-La Vileta.

Per a traçar el recorregut d’aquestes vies l’Ajuntament fa un estudi a l’escola mitjançant enquestes per conèixer les necessitats dels pares, mares i/o tutors/es a l’hora d’accedir al centre perquè l’objectiu final d’aquesta mesura és aconseguir que tots els centres de Palma tinguin un camí d’accés segur.

També et podria interessar: