Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > El 2n Congrés d’INICIATIVAVERDS aposta per l’enfortiment de la coalició amb el (...)

El 2n Congrés d’INICIATIVAVERDS aposta per l’enfortiment de la coalició amb el PSM i Entesa

dissabte 16 de juny de 2012

Avui matí s’ha celebrat el 2n Congrés d’INICIATIVAVERDS. El coordinador del partit ecosocialista, David Abril, que ha estat reelegit amb el 98% dels vots ha mostrat la seva satisfacció per l’aposta que fa la formació per l’obertura del partit de portes a defora i comptar amb la presència de nous simpatitzants i la participació dels moviments socials de l’illa. Una aposta per constituir una cooperativa política d’esquerres i ecologista a les Illes. El seu discurs s’ha centrat en donar comptes a la militància de la feina feta fins ara en el si del partit així com la incidència de les seves representants a les diferents institucions.

Per Abril, IniciativaVerds ha de ser un partit en moviment, amb els moviments i estar centrats en el conflicte. Amb l’objectiu de tombar, amb mitjans pacífics i democràtics els governs del PP abans de 2015, segons ha indicat Abril: "aquesta terra i la seva gent no podem aguantar un nivell d’agressió contra els drets socials, el mediambient i la llengua com el que el PP ha demostrat durant el darrer any". Un fet que afortunadament ha fet reaccionar a la ciutadania i els moviments socials.

En tercer lloc, l’enfortiment de la coalició amb el PSM i Entesa ha estat un dels punts amb més participació, IV treballarà de forma activa amb la finalitat de cercar fronts comuns de participació entre les seves militàncies i la vertebració d’òrgans comuns de decisió. La recerca d’un nou comú "paraigües" que representi la coalició és un dels objectius per als propers mesos.

El darrer dels punts tractats al congrés ha estat el grau de participació de la formació ecosocialista amb el partit estatal EQUO. IniciativaVerds proposarà al proper congrés del 7 de Juliol de la formació liderada per Juan López de Uralde, la posibilitat d’establir marcs de d’afiliació i direcció bilaterals entre ambdues organitzacions i la no dissolució dels partits d’àmbit autonòmic envers EQUO.

A l’acte han assistit representants de les principals organitzacions socials, sindicals i no governamentals. Per part dels partits agermanats amb IV han xerrat davant els assistents, Mireia Mollà d’Iniciativa del Poble Valencià i Joan Saura d’Inciativa per Catalunya.

Imatges adjuntes:

Respondre a aquest article