Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > CartaOberta > Ni un Rato més

1 vot

Ni un Rato més

dimecres 29 d'abril de 2015

Una altra vegada queda demostrat com l’organització social i ciutadana pot transformar l’improbable en realitat. Gràcies a la lluita de @15MpaRato, que ha fet una feina incansable de denúncia, avui tenim Rodrigo Rato detingut i investigat. I com molt bé diuen: Només és el primer (encara que aquí ja en tenim diversos a presó, com en Matas). El primer d’una trama de persones, organitzacions, empreses,... que han viscut durant anys i anys de la corrupció, la mentida, el frau, l’estafa, el robatori,... En definitiva, el primer d’una organització mafiosa que ha dictat les regles no escrites del que és de totes i tots: els nostres diners, els nostres drets, els nostres serveis públics, les nostres llibertats,... Ha quedat demostrat que en aquest Estat conviuen dues realitats paral·leles: la de l’1% més ric i poderós, i la de la resta de la població.

Des de fa anys, moltes persones hem lluitat per construir una alternativa democràtica real, on la igualtat, la justícia, la llibertat, la felicitat siguin els vertaders motors i objectius. I sempre hem estat conscients que hi ha una classe social corrupta i clientelar que ha volgut invisibilitzar, menysprear, reprimir, neutralitzar... qualsevol llum de canvi. La connivència entre el poder polític i econòmic liberal, capitalista, ha desplegat tots els seus recursos (que són molts) per conformar un sistema on la màfia sigui impune. Realment estam davant un grup antisistema altament organitzat, que està dispossat a tot per mantenir l’status quo intacte. Però avui és un dia de celebració, ja que un dels pilars d’aquesta organització ha caigut en mans del poder ciutadà: Rato engrillonat.

Fer visible i desmantellar la màfia que ens ha “governat” (dins i fora de les institucions públiques) des de fa dècades passa, entre d’altres coses, per una societat organitzada, crítica, participativa... una ciutadania activa que no es conforma amb la indignació, sinó que passa a l’acció. Per sortir d’aquesta estafa hem de construir més i més política, peró política amb majúscules. Aquella que planta cara als responsables de la bimbolla inmobiliària, l’economia especulativa, les retallades de drets i serveis públics... Aquella política que crea sobirania popular, economia productiva i creativa, autonomia i autogestió, cultura i educació, salut i benestar...

Avui ha caigut en Rodrigo Rato, i de cada dia som més les persones que no volem ni un Rato més.

També et podria interessar: