Arrel de la web > Informa’t! > MÉS lamenta el tancament d’AFAM i anuncia que presentarà iniciatives al (...)

MÉS lamenta el tancament d’AFAM i anuncia que presentarà iniciatives al Parlament i al Consell

dimarts 6 d'agost de 2013

Davant la deixadesa del PP, la coalició ecosocialista exigeix una partida de 2 milions d’euros en subvencions per assegurar la continuïtat d’aquestes entitats que possibiliten serveis i programes a col·lectius vulnerables.

La coalició MÉS ha anunciat avui, una vegada confirmat el tancament de l’associació de malalts d’Alzheimer AFAM, que presentarà una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears i una moció al Consell de Mallorca per tal d’evitar més tancaments d’associacions i entitats sense ànim de lucre, així com també per garantir-ne la seva continuïtat.

Els ecosocialistes lamenten el tancament d’AFAM, la primera associació que es va crear a Mallorca per tal de donar servei als malalts d’Alzheimer. La coalició exigirà al Govern una partida pressupostària no inferior a 2 milions d’euros en subvencions per a entitats dedicades a la prestació de serveis i programes, concertats amb l’administració pública, a col·lectius vulnerables. MÉS recorda que fins el 2011 aquestes subvencions tenien un pressupost de 1,8 milions d’euros i l’actual govern les ha eliminat.

MÉS per Mallorca també es demana si la consellera de benestar social del Consell Catalina Cirer assumirà les seves pròpies paraules i dimitirà després de confirmar-se el tancament d’una associació, tal i com afirmà el març de 2012 per tal de tranquil·litzar les entitats.

La coalició ecosocialista recorda que les pròpies entitats ja fa temps que denuncien la precària situació que pateixen i anuncien la seva desaparició si no es destina inversió pública per tal d’assegurar la seva continuïtat.

També et podria interessar: