Arrel de la web > Informa’t! > MÉS continua denunciant l’opacitat del Govern entorn la mort d’Alpha (...)

MÉS continua denunciant l’opacitat del Govern entorn la mort d’Alpha Pam

dilluns 12 d'agost de 2013

En el seu moment, el grup parlamentari MÉS i gràcies també a les denúncies de diferents entitats (com Metges del Món) va realitzar una sèrie de preguntes parlamentaries a la Conselleria de Salut en relació a la mort d’Alpha Pam. Entre aquestes qüestions es demanava per les modificacions en el sistema informàtic pel tractament i seguiment de les persones que no disposen de la targeta sanitària, l’aplicació del protocol de facturació a tercers i quin va ser el moment en el que es va començar a investigar la mort del jove senegalès per part de la Conselleria

Les respostes han estat en la seva totalitat molt genèriques. Sobre la qüestió informàtica, la Conselleria ha informat que en cap cas s’ha fet una modificació del programari informàtic ja que aquest no era incompatible per fer un seguiment correcte dels pacients. En el cas de l’aplicació del protocol de facturació, segons el Conseller es van donar instruccions molt clares de no derogar aquest protocol i els gerents havien d’adaptar aquest document als criteris generals, és a dir, es deixava a l’aire la possible interpretació d’una manera o un altre. Segons Santiago aquesta resposta confirma la descoordinació entre centres hospitalaris i el gran marge de diferències i criteris d’assistència sanitària.

Però per la diputada ecosocialista la resposta més insòlita fa referència a la data d’inici de la investigació de la mort d’Alpha Pam. Segons la Conselleria de Salut es va realitzar "des del moment en el que es va tenir coneixement del cas", sense especificar cap data concreta. Un fet que confirma per Santiago l’opacitat i l’obscurantisme del govern sobre aquest tema.

També et podria interessar: