Arrel de la web > Informa’t! > El Govern exclou els grups polítics institucionals de la primera reunió de (...)

El Govern exclou els grups polítics institucionals de la primera reunió de la comissió Tot(s) per sa Serra

dimarts 6 d'agost de 2013

El grup parlamentari i de consellers de MÉS per Mallorca lamenta que la Conselleria de Medi Ambient no hagi convocat als grups de l’oposició ni a representats dels grups ecologistes per tal d’aportar entre tots propostes d’actuació per recuperar la zona afectada per l’incendi a la Serra de Tramuntana

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha convocat avui la primera reunió de la comissió Tot(s) per sa Serra a Andratx, però n’ha exclòs a tots els grups polítics institucionals, així com també a les entitats ecologistes i als experts de la Universitat de les Illes Balears.

MÉS per Mallorca lamenta la no convocatòria ja que, tot i estar a l’oposició, la coalició ha presentat propostes concretes per tal de contribuir a la recuperació de la zona cremada per l’incendi a la Serra de Tramuntana. “El Govern menysprea un cop més les contribucions de l’oposició”, afirma la diputada Fina Santiago.

La coalició MÉS ha proposat elaborar un Pla de Recuperació de la zona amb tècnics i coneixedors dels terrenys i una millor política de manteniment dels boscos i prevenció dels incendis, i en conseqüència un pressupost extraordinari dins el 2013 per tal d’iniciar les tasques de recuperació de la zona cremada.

Mentre, la coalició MÉS alerta que la Conselleria de Medi Ambient encara no ha presentat cap iniciativa concreta ni quin és el compromís econòmic, quin pressupost preveu invertir per tal de reforestar la Serra.

En aquest sentit, MÉS per Mallorca aposta perquè els grans hotelers siguin responsables amb la situació dramàtica en la qual es troba el major atractiu turístic i mediambiental de la nostra illa, i facin aportacions econòmiques importants. “Els hotelers de Mallorca són un dels grans beneficiats d’aquest patrimoni col·lectiu que ara es troba en estat molt crític, i també haurien d’assumir part de la seva recuperació”.

També et podria interessar: