Arrel de la web > Informa’t! > “El Govern desautoritza els Consells Escolars i obliga als IES de Menorca a (...)

“El Govern desautoritza els Consells Escolars i obliga als IES de Menorca a aplicar el TIL de la Conselleria”

dijous 8 d'agost de 2013

La diputada Fina Santiago afirma que el Govern i la Conselleria d’Educació estan anant massa lluny amb la imposició del Tractament Integral de Llengües. “Primer es carreguen les bases de la normalització lingüística a les escoles, posen contra les cordes als docents, expedienten i acomiaden directors, i ara desautoritzen els Consells Escolars. El PP ha perdut el seny.”

La coalició MÉS assegura que la Conselleria està perpetrant autèntics cops d’estat a les escoles de totes les illes, i ha decidit començar per Menorca. De fet, avui mateix el BOIB ha publicat les resolucions de la conselleria ordenant als equips directius de l’IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant, IES Pasqual Calbó i l’IES Biel Martí l’aplicació del projecte TIL amb les esmenes del Departament d’Inspecció Educativa, que prèviament havien estat rebutjades pels respectius Consells Escolars.

Fina Santiago assegura que el Govern ha de recuperar el sentit de la responsabilitat com a governant per garantir la convivència social i aturar la destrucció de la normalització a les escoles. “Estan jugant amb el futur dels nostres infants de forma molt irresponsable, autoritària, simplement per donar satisfacció als sectors més radicals de la dreta espanyola”.

En aquest sentit, la diputada del grup MÉS considera molt greu la desautorització dels Consells Escolars ja que afirma que Educació pretén que els centres es regeixin per les directrius del Govern i no pel marc competencial establert per la legislació educativa estatal que atorga als consells escolars la potestat d’aprovar els propis projectes lingüístics.

“Aquesta forma de governar és autoritària i contrària a l’ideari democràtic d’escola oberta, plural i participativa”. La coalició MÉS recorda que els Consells Escolars són la veu de la comunitat escolar a través de la qual pares, alumnes, professors i personal no docent poden participar de la vida dels centres. Amb aquesta resolució i la resta de decisions preses per la Conselleria d’Educació el que es fa és "censurar i suspendre" als consells escolars.

La coalició MÉS afirma que el Govern sanciona els directors com a representants els propis consells escolars, ja que directament no pot sancionar els propis dels consells.

Així mateix, Fina Santiago alerta que les mateixes resolucions publicades avui posen de manifest que els directors sancionats i expedientats van complir amb rigor la seva tasca, és a dir, convocar els consells escolars i traslladar per al seu debat i votació les esmenes presentades per la Conselleria d’Educació.

"És inacceptable que la Conselleria faci caure la responsabilitat damunt els directors una decisió que és dels consells escolars, veu legítima de la comunitat escolar". En aquest sentit, Santiago reitera la seva convicció que l’actuació de la Conselleria d’Educació amb els directors de Maó i Ferreries, a més de no estar justificada, no és legal.

Enllaç del BOIB amb les resolucions

També et podria interessar: