Arrel de la web > Informa’t! > Camps no ha fet la feina que li pertocava i no pot anar-se’n de vacances (...)

Camps no ha fet la feina que li pertocava i no pot anar-se’n de vacances sense resoldre el conflicte educatiu

dimecres 7 d'agost de 2013

Avui matí la junta de portaveus ha rebutjat la compareixença en un ple extraordinari del president del Govern, José Ramón Bauzá, per donar explicacions sobre l’aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) i el fet que tres directors hagin estat expedientats. La coalició MES ha votat a favor de la compareixença ja que segons la diputada Fina Santiago: "estam davant una situació extraordinària, mai havíem estat davant una possible vaga indefinida o davant possibles dimissions en cadena de directors i altres responsables directius dels centres escolars"

Per això demana a la Consellera d’educació ha de quedar el mes d’agost sense vacances ja que no ha fet la feina com toca i li ha quedat per setembre una gran assignatura, evitar el gran nivell de crispació en el sector educatiu.

Santiago ha recordat la postura de la coalició en relació envers aquest tema. Estan d’acord en el fet que el català, el castellà i l’anglès han de ser idiomes que s’aprenguin al sistema educatiu, encara que no comparteixen el sistema d’implantació. Recorden que la implantació del català a les escoles va ser un procés llarg de 8 anys, d’una llengua que a més es parlava a les illes, no com l’anglès.

El sistema educatiu ha posat el crid en el cel perquè aquest sistema no serà viable i la qualitat de l’ensenyament pot estar en perill ja que el TIL no tendrà recursos per la seva implantació i aquesta es farà de forma sobtada.

També et podria interessar: