Arrel de la web > Espais de treball > Espai Salut > El Ministeri d’Hisenda confirma que el batle Isern ha augmentat el deute de (...)

El Ministeri d’Hisenda confirma que el batle Isern ha augmentat el deute de l’Ajuntament de Palma en 152 milions d’euros en dos anys

dimecres 14 de maig de 2014

El Ministeri d’Hisenda ha publicat recentment a la seva plana web les dades oficials d’endeutament de totes les corporacions locals de l’Estat corresponents a 31/12/ 2013. Això, confirma que el PP al govern de l’Ajuntament de Palma ha convertit el deute de 225 milions d’euros que es va trobar l’any 2011 en un deute que actualment ja suma 377 milions d’euros. És a dir, el PP ha augmentat el deute municipal en 152 milions d’euros en tan sols dos anys.

“Exigim transparència perquè tots els ciutadans de Palma tenen dret a saber quin és el nivell d’endeutament del seu municipi. Per tant, exigim al batle Mateu Isern, i al portaveu de l’equip de govern i regidor d’Hisenda Julio Martínez, que evitin fer més declaracions falses presumint d’haver reduït l’endeutament de l’Ajuntament durant l’actual legislatura. La realitat és una altra completament diferent i així ho demostren les xifres oficials del Ministeri: L’Ajuntament de Palma ha augmentat el deute un 67,5% durant el mandat Isern”. Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma recorda que el passat mes de novembre el grup municipal ecosobiranista ja va denunciar aquest fet que ara es confirma.

MÉS per Palma considera que el portaveu de Cort i regidor d’Hisenda, Julio Martínez, deu una disculpa i una explicació a tota la ciutadania de Palma. “Martínez ha mentit i manipulat descaradament les xifres de forma reiterada, volent confondre deliberadament a la ciutadania, i tot per amagar una realitat incòmoda que xoca amb el discurs oficial de l’equip de govern de parla de bona gestió i de reducció del deute”.

“Aquest equip de govern no pot presumir de transparència i bona gestió. Ara ha quedat demostrat. Perquè, a més de negar la xifra dels 377 milions, el responsable d’Hisenda ha evitat durant mesos publicar al “Portal de Transparència” de l’Ajuntament, i contestar les sol·licituds d’informació de l’oposició, sobre les dades reals del deute municipal”, afirma Antoni Verger.

A través del següent enllaç podeu consultar les dades del Ministeri d’Hisenda publicades recentment.

http://www.minhap.gob.es/ca-ES/Area...

*foto: Ultima Hora

També et podria interessar: