Arrel de la web > Espais de treball > Espai d’Economia i Treball > La regidora Neus Truyol a Palma considera que el PP criminalitza les (...)

La regidora Neus Truyol a Palma considera que el PP criminalitza les víctimes d’una crisi generada pel seu sistema neoliberal

dimarts 25 de febrer de 2014

MÉS per Palma continua amb la campanya de mobilització social per aturar l’aprovació de l’Ordenança d’In-Civisme i ja ha recollit prop d’un miler d’al·legacions demanat la seva retirada

Rebutjam el moralisme transformat en norma perquè s’apropa perillosament a la inconstitucionalitat. No volem solucions policials a problemes socials”, afirma la regidora Truyol

El grup municipal MÉS per Palma segueix endavant amb les accions de carrer i la difusió d’informació a través de les xarxes socials i al carrer per tal de mobilitzar la ciutadania davant l’atac als drets i les llibertats que suposa l’Ordenança d’In-Civisme. Aquesta normativa està impulsada per l’equip de govern de Cort i es troba en període d’al·legacions, que finalitza el dissabte 8 de març.

“Seguim amb la tasca d’informació sobre els detalls d’aquesta norma i fem una crida a la mobilització ciutadana en contra de la seva aprovació. Estem recollint centenars d’al·legacions que presentarem properament perquè el PP sigui conscient de l’oposició ciutadana que està generant”. La regidora de MÉS per Palma afirma que durant aquestes setmanes de mobilitzacions s’ha constatat que la gent que coneix el contingut de l’ordenança es posiciona clarament en contra.

“El PP es torna a quedar sol, i enfrontat a la gent”. Artistes de carrer, músics, entitats veïnals, organitzacions socials, veïnats,... han mostrat el seu rebuig a aquesta ordenança. Hi ha alternatives, i MÉS les vol construir amb la ciutadania. “Entenem que la mobilització social i les reivindicacions davant el govern de Cort farà que el PP no aprovi aquesta ordenança, si ho fa té el perill de generar un greu fractura social”, recorda Truyol.

MÉS per Palma afirma que el PP, amb l’excusa de la crisi-estafa, ha aplicat fortes retallades de drets i serveis públics, està imposant un model autoritari i neoliberal. “Aquest model fa que les persones siguin més pobres, tenguin menys oportunitats i recursos”. I a Palma, amb l’excusa de l’”ordre públic” es vol multar i criminalitzar la protesta i la pobresa. “El PP ens fa més pobres i després ens vol multar pel fet de ser-ho”, denuncia Truyol. La coalició d’esquerres i ecosobiranista demana més política social i treball comunitari per empoderar a la gent per recuperar la sobirania popular. “Hem de democratitzar la democràcia per sortir d’aquesta estafa”.

En aquest sentit la regidora ecosocialista alerta que la mal anomenada ordenança del civisme no preveu ni una sola mesura que fomenti la convivència social i col·lectiva. “Pretén eradicar del paisatge urbà tot el que molesta al PP, com prostitutes i rodamons, sense afrontar la problemàtica social real que hi ha darrera”.

La regidora de Palma afirma que aquesta normativa, si s’aprova finalment ens durà en un viatge en el temps fins 40 anys enrere, a una època amb la qual la repressió i la dictadura eren el sistema establert. “És un atac a la cultura alternativa, a les persones més vulnerables, al dret al lleure, la difusió d’informació, al dret de reunió, i de lliure expressió, atac contra la dignitat, i persecució i condemna a la marginació a les persones que ja viuen un drama. Diem prou repressió. No volem solucions policials a problemes socials”, afirma.

En aquest sentit, Neus Truyol recorda que el fet de sancionar la mendicitat ja ha estat declarat inconstitucional per part del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó en relació a una ordenança cívica molt similar a aquesta aprovada per l’Ajuntament de Valladolid.

A continuació us adjuntam la pròpia ordenança, així el full informatiu que reparteix la coalició a les taules informatives:

PDF - 226.5 kB
Full informatiu repercussions Ordenança
PDF - 292.7 kB
Ordenança de Civisme

També et podria interessar: