Arrel de la web > Qui Som

Qui Som

Què és INICIATIVAVERDS?

És un partit en moviment que treballa per posar les persones i el medi ambient en primer terme de les polítiques. Som una força local que actua amb visió global, connectats amb les persones i col·lectius de tot arreu que lluiten per canviar les coses. Volem resistir l’embit del neoliberalisme, ser dissidents del missatge de què no hi ha res a fer i incidir en un canvi per al qual TU FAS FALTA. Perquè vivim a un sistema econòmic i social depredador de les persones i els recursos, amb més pobresa i desigualtats que mai i amb un nivell de destrucció de territori i recursos naturals sense precedents en la història.

No acceptam les receptes de la majoria de partits davant la CRISI, que són a costa dels drets de la gent treballadora i del medi ambient.

Defensam una profunda reconversió de l’economia en clau verda i social, per avançar cap a una societat equitativa i sostenible.

Defensam una democràcia participativa, més democràcia per la dignitat de les persones i els pobles, volem exercir la sobirania per decidir sobre tot el que ens afecta: energia, alimentació, drets, model d’estat, economia,... On la transparència i l’honestedat siguin pilars de les institucions públiques.

Defensam unes relacions internacionals justes i en clau d’igualtat.

Defensam la igualtat entre homes i dones i la defensa del col·lectius LGTB.

Defensam un serveis públics universals i de qualitat (educació i sanitat, però també serveis socials i justícia).

En definitiva: per un model social, polític, econòmic i cultural més just, igualitari i solidari. Sabem que és un repte complexe, però per això mateix totes les persones, grups, col·lectius, organitzacions són importants per avançar cap aquests objectius. En aquest sentit consideram que fer política és treballar en xarxa amb les persones i les organitzacions amb les que compartim objectius, on tothom és important i té el teu paper en aquest procés de transformació social.

A INICIATIVAVERDS tens moltes maneres de participar: organitzar actes al teu poble o barri, assemblees locals, ser un activista 2.0, fer part dels grups de treball sectorial: serveis socials, igualtat i gènere, sostenibilitat, participació, solidaritat internacional, salut,... Allà on sigui, FAS FALTA!

INICIATIVAVERDS és un partit jove que va néixer el novembre del 2010, fruit de la confluència de Iniciativa d’Esquerres i Els Verds de Mallorca i molta gent independent amb ganes de construir un moviment polític amb voluntat de donar resposta a la necessitat de fer política amb les persones i pel medi ambient.

Des d’INICIATIVAVERDS creiem en la formació d’un projecte ampli, plural, per a la transformació de la nostra societat, per això des de l’inici hem anat sumant esforços amb altres forces de les Illes. El 2011 ens presentàrem a les eleccions en coalició amb PSM i Entesa. La relació ha estat tan positiva que, junts, el febrer de 2013, vam posar en marxa MÉS, un projecte que vol sumar a tota la gent i les organitzacions que treballen pel canvi social, ecològic i econòmic .

A més, a nivell estatal, formam part d’Espai Plural, juntament amb Iniciativa per Catalunya, Iniciativa del Poble Valencià i la CHA, i treballam activament al si d’EQUO, un nou partit polític de l’esquerra verda.

Per a més detall, et poden interessar els documents fundacionals d’IniciativaVerds, els documents del congrés del juny del 2012 o el tríptic informatiu d’INICIATIVAVERDS.

Subseccions

 • Assemblees i Congressos

  • 5a Assemblea | Novembre 2018

  • Assemblea Constituent. 6 de novembre 2010

   Documentació de l’assemblea constituent d’IniciativaVerds, que tingué lloc els dies 5 i 6 novembre de 2010 després d’un procés de convergència entre Els Verds de Mallorca i Iniciativa d’Esquerres, un procés per a constituir una nova força progressista i ecologista, més dinàmica i amb major presència en l’espai polític balear.

  • Congrés Extraordinari. 1 d’octubre 2011

   IniciativaVerds va realitzar un congrés extraordinari el 1er d’octubre de 2011. El congrés tenia com objectiu tant servir per definir la nostra estratègia immediata (eleccions generals) i a mig termini (Projecte estatal EQUO), com la nostra manera de funcionar (reglament de participació) que ha de ser coherent amb els nostres principis i amb la democràcia profunda que defensam tant nosaltres com bona part de la societat. En aquesta secció trobareu els documents aprovats i les resolucions. Podeu trobar un resum del congrés a aquest article que vàrem publicar: INICIATIVAVERDS celebra el seu i (...)

  • 2n Congrés. 16 Juny 2012

   A aquesta pàgina podeu trobar tota la informació relativa al 2n Congrés d’INICIATIVAVERDS Es celebrarà a Palma el proper 16 de Juny de 2012 a partir de les 09:30h al Teatre Sindical de CCOO (Carrer Francesc de Borja Moll, 5 - Palma) Veure mapa a google maps

   • Tesis Polítiques

    Vos deixam aquí els documents amb les tesis polítques d’INICIATIVAVERDS-EQUO. Podeu enviar les vostres aportacions fins les 15h de dia 6 de Juny. Pots llegir i comentar les esmenes per separat 1. Tornar enrere és impossible. Iniciem una nova transició. 2. Democràcia real per revisar-ho tot en clau de reapropiació. 3. Un partit en moviment, amb els moviments i en el conflicte. 4. Un “tercer espai” polític diferenciat del PP i el PSIB 5. Un partit líquid i cooperatiu per afrontar les incerteses. 6. Cap a un projecte estatal i europeu coherent o bé descarregar-te els documents sencers: (...)

  • Assamblea Oberta pel Tercer Espai

   Enfortim la coalició: construïm l’instrument del canvi

  • 3a Assembles IV-EQUO. Anam a MÉS

  • 4t Congrés. 2 d’abril de 2016

   El 4t Congrés d’IniciativaVerds arriba després de més d’un any de canvis profunds en la vida política, però d’una crisi social, econòmica i ecològica que segueix igual. La nostra aposta estratègia per MÉS ha estat un encert, i ara tenim l’oportunitat de posar en pràctica les nostres propostes polítiques des d’una posició de poder institucional indubtable, malgrat les mancances. És l’hora d’aprofitar aquesta presència institucional i la influència social d’IniciativaVerds-Equo i de MÉS per definir i iniciar una transició cap a una Mallorca solidària, sostenible i sobirana com plantejàvem al nostre II Congrés, (...)

 • Els comptes clars

  A IniciativaVerds estam compromesos amb la transparència i per això publicam els nostres pressuposts, així com els ingressos i les depeses.

 • Organigrama

  1 d'agost de 2015, a Qui Som

  Els afiliats i afiliades i les persones simpatitzants es podran organitzar en agrupacions territorials, grups sectorials o centres d’interès, segons siguin les seves inquietuds o preferències.

 • On som?

  1 d'agost de 2012, a Qui Som

  Ens pots trobar a: Carrer General Riera, 3 1r A - 07003 Palma El nostre horari és de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h Telèfon: 971.72.82.41 Correu: info@iniciativaverds.org Ver mapa más grande

 • Aplicació IniciativaVerds per al teu dispositiu Android

  13 de juny de 2012, a Qui Som

  IniciativaVerds t’ofereix la possibilitat de seguir l’actualitat del partit amb una aplicació per a dispositius Android. Des d’aquesta aplicació tindreu un accés més directe a la web, les notícies, l’agenda, els perfils de twitter, facebook i youtube, etc. Des de l’aplicació es podrà fer un seguiment (...)

 • Participa!

  19 d'abril de 2012, a Qui Som

  Pots participar a INICIATIVAVERDS-EQUO Mallorca de moltes maneres diferents: Dona la teva opinió a les noticies que anam penjant diariament. Vols rebre informació de les nostres convocatòries d’activitats? Fes-te simpatitzant i rebràs les nostres convocatòries, el butlletí electrònic amb (...)

 • Amics d’INICIATIVAVERDS

  10 d'abril de 2012, a Qui Som

  Els nostres referents: Els nostres companys de coalició:

 • Agenda d’actes

  3 de març de 2011, a Qui Som

  Cap event

 • Subscripció calendari IV

  26 de novembre de 2010, a Qui Som

  Si vols estar al dia de les activitats que organitza o recomana IniciativaVerds, subscriu-te al nostre calendari.

  Afegeix l’enllaç anterior a qualsevol programa que accepti la subscripció a calendaris amb el format iCalendar (per exemple, Mozilla Thunderbird+Lightning o al teu google calendar).

 • Agòra Virtual d’IniciativaVerds

  Àgora Virtual d'IniciativaVerds
  20 de setembre de 2010, a Qui Som

  L’Àgora Virtual d’IniciativaVerds és una eina que neix amb la intenció d’afavorir el debat, l’intercanvi d’idees i d’informacions entre els membres d’IniciativaVerds. Serà la seu electrònica del partit, dels seus espais de treball i de les diferents assemblees locals. En cap cas substituirà les necessàries (...)

 • Filiació

  28 de juliol de 2010, a Qui Som

  Si creus en el nostre projecte, suma’t-hi! Emplena i imprimeix la fitxa que trobaràs a continuació. Ens la pots entregar al nostre local o bé envia a info@iniciativaverds.org. La quota d’afiliació mínima és de 10€ al mes. Per joves, pensionistes o persones amb dificultats econòmiques podran fer (...)

Documents adjunts