Arrel de la web > Paraules clau > Temes > Opinió

Opinió

Articles

 • Formes de violència

  30 de maig, a Informa’t! > Notícies

  Per David Abril. Publicat a VilaWeb el 30 de maig 2012 Ara que el PP sembla entestat en què els grups de l’oposició li donem suport en la seva declaració institucional de condemna de la violència, estaria bé tenir present el noruec Galtung, un dels referents mundials en la defensa de la no-violència (...)

 • Les altres retallades

  Article de Biel Frontera, Toni Servera, Carles Gonyalons i Pau de Vílchez, membres de l’espai de treball de Solidaritat internacional d’IniciativaVerds-Equo. Aparegut al Diario de Mallorca del 25 d’Abril de 2012 Sembla que els governs i organismes internacionals no troben doblers per lluitar (...)

 • INICIATIVAVERDS davant les eleccions del 20-N

  5 de setembre de 2011, a Informa’t! > Notícies

  Tardor d’indignació i d’esperança: pensar diferent, actuar diferent

 • Tot torna a estar al seu lloc…!!!

  22 d'agost de 2011, a Informa’t! > Notícies

  Va començar un dijous. "Tres jueves hay en el año que relucen más que el sol...". I en el Corpus Christi la balconada de Cort s’engalana tota per veure passar la processó del Corpus i continuà. Les Avingudes de Ciutat, per als cotxes com cal. Les bicicletes darrere, si és que no fan massa nosa. El (...)

 • Palma: Involució ciclista

  8 d'agost de 2011, a Informa’t! > Notícies

  Article publicat a Diario de Mallorca de Dilluns 8 d’Agost de 2011 Mentre apareixen articles en els mitjans de comunicació que destaquen el moviment urbà que està sorgint a tot el món, relacionat amb l’ús de la bicicleta a les grans ciutats i que alguns, fins i tot, ho denominen la "revolució (...)

 • Retalls!!! Una solució màgica?...

  13 de juliol de 2011, a Informa’t! > Notícies

  Tothom té clar que davant la greu crisi econòmica que patim, la solució són els retalls: reduir despesa. La cosa es complica quan hem de decidir quina despesa cal reduir. Doncs bé, “els experts” ja ho tenen clar: Cal allargar l’edat de jubilació, reduir el sous dels funcionaris, abaratir l’acomiadament, (...)

 • Mercats amb ànima, governs sense coratge

  13 de desembre de 2010, a Informa’t! > Notícies

  No és la primera vegada que el PSOE, en un nou gest de traïció al seu propi electorat i al que representen les seves sigles, es treu de la màniga un paquet de mesures per “fer caixa” que són profundament incompatibles amb una òptica progressista; en aquest cas privatitzar les poques empreses públiques (...)

 • Estatut d’Autonomia i aeroports

  7 de desembre de 2010, a Informa’t! > Notícies

  Darrerament hem viscut un episodi traumàtic als aeroports del nostre País i d’arreu de l’Estat Espanyol pel conflicte entre AENA i els controladors aeris. Un conflicte al qual no vull entrar ara, per què no és el motiu de la meva reflexió, però no puc deixar de comentar. Massa vegades ens troben que (...)

 • Un partit per al tercer sector

  19 de novembre de 2010, a Informa’t! > Notícies

  Article de Ruben López Santandreu.
  [...] La responsabilitat d’aquest nou partit es la de potenciar el tercer sector, donar-lo a conèixer en tots els seus aspectes a la ciutadania, especialment l’econòmic que es que més preocupa als ciutadans. IniciativaVerds ha de ser la rama política del tercer sector a les Balears, l’enllaç entre les entitats, cooperatives i ciutadans, així com la veu d’aquestes en les institucions. Però sobretot ha de ser l’encarregat de donar esperança a tots aquells que es veuen fora del sistema econòmic actual, dels que no hi veuen sortida i d’aquells que ja no creuen en la política ni els polítics.

 • Una altra mesura possible contra la crisi econòmica: lluitar contra els paradisos fiscals

  12 de novembre de 2010, a Informa’t! > Notícies

  La trobada de líders mundials per a la lluita contra la fam i la pobresa, que tingué  lloc a Nova York el 20 de febrer de 2004, entre d’altres qüestions, reclamaven lluitar per eradicar els paradisos fiscals, abaratir el cost de les transferències dels emigrants, establir una targeta de crèdit (...)

0 | 10