Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > La coalició PSM-IniciativaVerds-ExM retreu al PP que rescatin bancs mentre (...)

La coalició PSM-IniciativaVerds-ExM retreu al PP que rescatin bancs mentre tanquen hospitals

dimarts 15 de maig de 2012

Des de la coalició PSM-IniciativaVerds-ExM hem demanat avui al President Bauzá què en pensa, de què mentre aquí tanquen hospitals en el marc de les retallades generalitzades, els seus des del govern central dediquen milers de milions d’euros al rescat de Bankia i altres bancs per sanejar.

Per a IniciativaVerds, és una altra demostració del caràcter unilateral, mentider, ideològic i improvisat tant del rescat dels bancs com del pressumpte “pla d’equilibri” presentat per Bauzà fa uns dies. Les mesures econòmiques del PP són unilaterals, perquè donen l’esquena als parlaments i als agents socials i econòmics, en uns moments en què caldria el màxim de consens; són mentideres, perquè fins fa quatre dies Rajoy diea que no dedicaria ni un euro públic al rescat de bancs, i Bauzà negava que tocàs la sanitat pública i ara tanca hospitals.

Ideològiques, perquè mentre hi ha milers d’afectats per l’estafa de les “preferents”, també aquí a Balears, i milers de famílies i empreses en fallida per la manca de crèdit, el PP es dedica a “salvar” bancs que segueixen presentant balanços de beneficis mil-milionaris: fa política per als poderosos. I són improvisades, perquè com demostra l’evolució de la valoració de les agències de qualificació i la prima de risc, les retallades i el creixement del deute que pot suposar el rescat bancari no generen més que incerteses respecte a la nostra economia.

Respondre a aquest article

També et podria interessar: