Arrel de la web > Informa’t! > Notícies > INICIATIVAVERDS considera lamentable l’affaire del Rei a Botswana

1 vot

INICIATIVAVERDS considera lamentable l’affaire del Rei a Botswana

diumenge 15 d'abril de 2012

Per a IniciativaVerds, resulta del tot indignant que mentre el Rei demana austeritat i sacrificis als espanyols en el discurs nadalenc, alinenat-se amb les polítiques d’ajustament del govern de Rajoy, se’n vagi de cacera a Botswana, en un viatge que en bona mesura, sobretot pel que respecta a les despeses de “rescat” del monarca, haurà costat un dineral sufragat això sí per les butxaques de la ciutadania.

També és molt reprobable que hagi trascendit que el Rei, per molt “legal” que sigui el vedat on va anar a caçar, anàs a caçar un animal en perill d’extinció com tothom sap que és l’elefant, ja que això no dignifica precisament la tasca d’un cap d’Estat, que hauria de donar exemple amb el seu comportament.

El fet que l’accident del Borbó s’hagi conegut el dia en què es commevorava el 81è aniversari de la II República, el 14 d’abril, ha estat per a IniciativaVerds “revelador” del camí que cal seguir. De fet, si un incident com aquest hagués succeït a una república democràtica, el cap d’Estat, que en el cas d’Espanya no el podem elegir, hagués hagut de dimitir immediatament.

Per la seva banda, la diputada d’ICV al Congrés, Laia Ortiz, ha registrat una bateria de pregutnes al Congrés per demanar explicacions a la Casa Reial sobre la visita del cap d’Estat a Botswana alhora que ha exigit que el Rei demani disculpes públiques per aquesta qüestió. Ortiz també demanarà quant li ha costat el viatge i que retorni els diners, i al Govern de Rajoy si creu “tolerable” que la Casa Reial es gasti diners perquè el Rei vagi a caçar elefants mentre es retallen 10.000 milions en educació i sanitat.

Respondre a aquest article

També et podria interessar: