Arrel de la web > Informa’t! > MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca

Pàgina web de MÉS per Mallorca, projecte polític plural, ampli, que representa l’espai polític d’esquerres, sobiranista i ecologista de Mallorca.

http://mespermallorca.cat

Articles

 • Balboa: “La seva lluita, és la nostra lluita: la lluita per la democràcia”

  28 de novembre de 2018, per  Més per Mallorca — Actualitat, ,

  Els coordinadors de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa i Bel Busquets han visitat avui Junqueras i Romeva

  ""
  Avui els coordinadors de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i Guillem Balboa, juntament amb el secretari de comunicació de la formació, Lluís Apesteguia han visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó de Lledoners. A la reunió amb els dirigents polítics que ha estat d'aproximadament dues hores de durada, han pogut constatar la seva fortalesa, i la seva determinació. "Ens han transmès la seva força, els seus ànims. Són conscients que és una lluita de llarga durada i que continuaran lluitant una vegada hagin sortit de la presó", ha assenyalat na Bel Busquets.

  La seva lluita, tal com han explicat Romeva i Junqueres a la trobada es basa en el republicanisme amb la implicació i la participació de la ciutadania, i la reivindicació dels drets democràtics i socials. "Ells mantendran aquesta lluita més enllà de les fronteres autonòmiques, també en l'àmbit dels països catalans, de l'estat i Unió Europea", ha explicat Busquets.
  MÉS per Mallorca els ha traslladat "la seva solidaritat, la solidaritat de la societat mallorquina que representam", ha assenyalat Balboa. Així també ho ha fet en Joan Llodrà, MÉS-Esquerra Manacor. "La seva lluita és la nostra lluita. Una lluita per la democràcia, per la llibertat i pels drets bàsics de la ciutadania", ha conclòs Balboa.

  Demà membres de MÉS per Mallorca visitaran l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa. A la trobada d'avui Busquets i Balboa han recordat la resta de presos polítics catalans i totes les persones que s'han hagut d'exiliar per no acabar injustament empresonades. Els coordinadors de MÉS per Mallorca han reivindicat "el diàleg com l'únic camí possible".

 • Gallardo: “L'eina del 75% de descompte és molt positiva però no dona resposta a les demandes de la ciutadania”

  28 de novembre de 2018, per  Més per Mallorca — Actualitat, , ,

  MÉS per Mallorca estudiarà altres eines per controlar els preus dels bitllets

  ""
  El diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha assegurat aquest dimecres que les darreres notícies demostren que el 75% de descompte “no ha donat el resultat esperat pel que fa a la baixada de preus”. Gallardo ha explicat que és una eina “molt positiva, però que no dona resposta a les demandes de la ciutadania”, que se centren en no haver de pagar preus desorbitats, sobretot en dates assenyalades.

  “Per a nosaltres va ser un èxit que s'aprovàs aquest 75% de descompte, però sempre hem reclamat alternatives”, ha incidit. Miquel Gallardo ha explicat que la formació ecosobiranista cercarà i estudiarà altres eines com la tarifa màxima o la posada en marxa de la comissió de control dels preus per complir així amb les demandes ciutadanes. El diputat ha recordat que és una “mesura insuficient” i que no es pot vendre com “un èxit al REB” vistos els seus resultats.

 • Fina Santiago lliura a Joan Francesc Canyelles les claus del nou centre de dia de Pòrtol.

  https://mespermallorca.cat/IMG/wav/_2018_11_28_2299890.wav.wav https://mespermallorca.cat/IMG/wav/_2018_11_28_2299880.wav.wav
  28 de novembre de 2018, per  Més per Mallorca — Actualitat, , ,

  ""

  La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha lliurat al batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, les claus del nou centre de dia de Pòrtol. Es tracta d'un nou equipament que disposa de 25 places d'estades diürnes destinades a persones grans en situació de dependència. La Conselleria, a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris, s'ha encarregat de construir, equipar i moblar el centre, que des d'avui serà gestionat per l'Ajuntament i rebrà els primers usuaris al primer trimestre de 2019. Una vegada en funcionament, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació també finançarà les places de què disposa el centre, que s'integraran a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

  La construcció del nou centre de dia ha suposat una inversió conjunta de 758.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Marratxí n'ha aportat 458.000 i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació 300.000.

  La posada en marxa d'aquest nou equipament, que principalment cobrirà la demanda de l'àrea de Pòrtol i sa Cabaneta, suposa la creació de 30 noves places públiques de centre de dia a un municipi que fins ara només disposava d'un centre per a més de 36.000 habitants, ubicat a més de 9 quilòmetres d'aquest nucli urbà.

  Un dels objectius de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació durant aquesta legislatura ha estat col·laborar amb els ajuntaments per crear centres de dia als municipis de les Illes Balears i concertar-ne les places, per resoldre la necessitat de places tant d'estades diürnes com residencials. De fet, la construcció d'una nova residència a Marratxí suposarà la creació de 100 noves places residencials. Des de l'any 2015, s'han creat més de 180 places de centre de dia i s'han construït, reformat i acordat nous centres d'estades diürnes a Felanitx, Son Ferriol, Santa Maria, Muro, Calvià, Sóller, Porreres i, aquest, a Pòrtol.

  ""

 • La Fundació Bit i l'Institut d'Innovació Empresarial col·laboren amb els Premis Emprenedor XXI, que guardonaran l'start-up més innovadora de les Illes Balears

  28 de novembre de 2018, per  Més per Mallorca — Actualitat

  La col·laboració del Govern amb aquests guardons, als quals poden presentar-se empreses emergents fins al 12 de desembre, pretén fomentar la diversificació econòmica a les Illes.

  ""
  La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el director general de Política Industrial, Manel Porras, han assistit a la presentació dels Premis Emprenedor XXI, els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal, que són convocats per CaixaBank (a través de la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors DayOne) i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (a través d'Enisa).

  A les Illes, els Premis Emprenedor XXI compten amb la col·laboració de la Fundació Bit, depenent de Vicepresidència, i l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), entitat de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Els guardons reconeixen les empreses emergents més innovadores amb la finalitat d'oferir un impuls als millors projectes d'emprenedoria.

  La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha destacat que al llarg dels 11 anys de trajectòria dels Premis Emprenedor XXI, el ParcBit i el seu programa de suport a la creació d'empreses innovadores, el Programa Emprenbit, han acompanyat a 7 dels projectes guanyadors de la categoria territorial (Laboratoris Sanifit, Dobgir, Meteoclim, CIRCE, TravelCompositor, Discubre i Hotelinking) i a 2 guanyadors en la categoria nacional (Habitissimo i TravelCompositor). “Donar suport a les empreses tecnològiques ens ajuda a crear llocs de feina qualificats i per tant a avançar cap a un model econòmic més sostenible”, ha explicat la vicepresidenta.

  El director general de Política Industrial, Manel Porras, ha destacat que la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha posat en marxa el Pla d'Autoocupació i Foment de l'Emprenedoria, conscients de la importància de la figura de l'emprenedor com a motor generador de riquesa i llocs de feina. Porras ha assegurat que “el Pla té com a principal objectiu la promoció de creació d'empreses per aconseguir una major ocupació i afavorir la creació de teixit productiu, especialment en aquelles activitats que puguin aportar valor afegit”. L'IDI és l'organisme encarregat d'executar les accions del Pla, a través del seu servei de suport a l'emprenedoria, que enguany ha atès al voltant de 400 consultes de persones que volen posar en marxa un negoci.

  Es lliuraran 19 premis a empreses amb gran impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes). Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros. A més, es guardonarà a les millors empreses dels sectors agrotech, travel tech, commerce tech, fintech i biotech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros.

  Tots els guanyadors gaudiran a més de l'accés a un programa d'acompanyament a Silicon Valley que organitza Esade en col·laboració amb la Singularity University o participaran en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

  Les empreses tecnològiques i innovadores de Balears amb elevat potencial de creixement i amb menys de 3 anys d'activitat poden presentar les seves iniciatives fins al 12 de desembre a través de la pàgina web www.emprendedorxxi.es

  Edició 2018 dels Premis Emprenedor XXI
  En aquesta edició, els guardons s'integren en DayOne i es lliuraran al llarg del primer trimestre de 2019 en el marc de les jornades d'innovació per a emprenedors ‘Day One Innovation Summits'. A Balears, igual que a la resta de comunitats autònomes i Portugal, la trobada conjugarà workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals s'explicaran les noves tendències del sector, peculiaritats de cada zona i s'exposaran casos d'èxit.

  En total, la convocatòria de 2018 distribuirà prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix els Premis Emprenedor XXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació l'any 2007, han invertit 4,6 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses. Així mateix, un total de 6.000 empreses de nova creació han participat en els Premis i més de 276 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han participat en els comitès i jurats.

 • Obert el Camí de na Pontons de Campanet, millorat amb inversions municipals i de Turisme

  28 de novembre de 2018, per  Més per Mallorca — Actualitat

  Les obres compten amb un pressupost de 289.528,62 euros, el 80% dels quals els aporta Turisme.

  ""
  La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, acompanyada de la batlessa de Campanet, Magdalena Solivellas, ha visitat avui la intervenció cofinançada per ambdues institucions al Camí de na Pontons del municipi. La via, utilitzada com a ruta cicloturística i pels visitants de llocs d'interès turístic com les Fonts Ufanes, Coves de Campanet i Ermita de Sant Miquel, estava deteriorada i ha estat pavimentada per garantir-ne la seguretat.

  "Campanet és una visita obligada per tots aquells que estimen la naturalesa i el patrimoni cultural. Per això, s'ha de cuidar l'entorn i els espais públics. I per això no pot quedar fora de les ajudes que es fan des de Turisme", ha dit la consellera de Turisme, Bel Busquets, durant la visita.

  Busquets ha destacat que es tracta d'una inversió que facilita l'arribada "a algunes de les joies del patrimoni natural i cultural de les nostres illes com són les Fonts Ufanes, les Coves de Campanet i l'ermita de Sant Miquel". La consellera ha afegit que aquests són "uns atractius turístics que, a més, lliguen perfectament amb l'estratègia de Better in winter que pretén evitar els pics de turistes durant l'estiu a atreure'ls durant la tardor i l'hivern".

  El projecte presentat a la convocatòria de subvencions del Consorci el 2017 per part de l'Ajuntament de Campanet, que consisteix en la pavimentació del camí per incrementar-ne la seguretat d'aquesta via molt transitada per ciclistes, ha comptat amb un pressupost de 289.528,62 euros, 231.622,89 dels quals els aporta Turisme des del fons de venda de places turístiques i els 57.905,73 els finança el consistori campaneter.

  La batlessa de Campanet, Magdalena Solivellas, ha agraït que part dels doblers provinents de la venda de places turístiques es destinin a millores dels espais públics del municipi.

0 | 5 | 10 | 15 | 20