Arrel de la web > Informa’t! > MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca

Pàgina web de MÉS per Mallorca, projecte polític plural, ampli, que representa l’espai polític d’esquerres, sobiranista i ecologista de Mallorca.

http://mespermallorca.cat

Articles

 • Weber: "És de justícia frenar els sobrecostos del transport de mercaderies que pateixen les empreses de Balears"

  7 de març, per  Més per Mallorca — Actualitat, ,

  La candidata a la batlia d'Inca reclama a Brussel·les les mateixes compensacions que les regions ultraperifèriques per a les illes

  ""
  La candidata a la batlia d'Inca, Alice Weber, ha traslladat aquest dijous a l'assemblea general de l'Aliança Lliure Europea la demanda de MÉS per Mallorca de la necessitat d'un sistema que garanteixi les ajudes adequades al transport de mercaderies a les empreses de Balears. "És de justícia frenar els sobrecostos del transport de mercaderies que pateixen les empreses de Balears", ha assegurat Weber.

  La proposta ecosobiranista posa damunt la taula que les Balears puguin quedar excloses de la regla europea anomenada 'Mínimis', que estableix que les empreses poden rebre, en un termini de tres anys, un màxim de 200.000 euros en ajudes.

  "Les Balears són un territori insular llunyà i haurien de rebre les mateixes compensacions que les regions ultraperifèriques", ha explicat Weber. La raó, ha dit, és que el sobrecost del transport de mercaderies provoca que siguin necessàries ajudes majors de 200.000 euros, ja no cada tres anys sinó cada any. Les regions ultraperifèriques, com Canàries, estan excloses del límit de la normativa europea.

  El REB preveu que el Govern i l'Estat col•laborin per aconseguir la modificació de la normativa de Minimis i, en paraules de Weber, s'hi ha de començar a fer feina "ja i treballar-hi de valent". "Les empreses de Balears han de tenir garantides aquestes millores i augment d'ajudes", ha incidit. Weber ha explicat que aquest serà "un dels eixos principals a treballar per millorar la vida de la nostra ciutadania i que plantejarem de cara a les eleccions europees".

  "Sense una estratègia conjunta, amb institucions i empreses, se'ns farà difícil promoure l'eliminació dels Minimis i les seves nefastes conseqüències per a les empreses", ha subratllat Weber. "Són un sector estratègic clau per a la nostra economia i per això han de comptar amb totes les ajudes necessàries per poder competir a l'exterior"

  Oriol Junqueras, candidat de l'ALE a presidir la CE

  D'altra banda, aquest migdia també ha tingut lloc la votació del candidat a presidir la Comissió Europa per part de l'Aliança Lliure Europea (ALE, EFA en anglès). Alice Weber, juntament amb altres membres, han votat a favor de la candidatura d'Oriol Junqueras, que serà finalment el candidat.

 • Les dones del Consell se sumen a la vaga feminista

  7 de març, per  Més per Mallorca — Actualitat, , ,

  Les dones de la institució animen a la resta a sumar-se a l'aturada feminista del 8M

  ""
  Les dones del Consell de Mallorca aturen. En motiu de la vaga feminista convocada pel 8M, les càrrecs de la institució insular han explicat que les dones de l'equip de govern faran vaga per mostrar el seu sport a la lluita feminista i han animat a la resta de dones, tant del Consell com de Mallorca a secundar-la.

  La directora insular de política lingüística, Aina Sastre, ha estat la portaveu de MÉS per Mallorca i ha destacat que "demà tenim més de 1000 motius per secundar la vaga feminista. "Farem vaga perquè serà des del feminisme transversal i inclusiu des d'on farem caure l'extrema dreta. Davant els atacs reaccionaris que ens volen retallar drets i llibertats, davant el sistema patriarcal i capitalista les dones feministes hi lluitam en contra frontalment. Estam segures que no hi haurà veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones", ha conclòs.

  Per la seva banda, Aurora Ribot ha destacat que "quan les dones ens aturam, s'atura el món. Aquesta realitat és la que hem de demostrar demà". La consellera Carmen Palomino ha assegurat que "avui més que mai és temps de dones, davant els que senten nostàlgia del blanc i negre".

 • No seràs al teu municipi el 28 d'abril? Vota per correu!

  7 de març, per  Més per Mallorca — Actualitat

  Aquí teniu una petita guia per votar per correu a les properes eleccions generals del 28 d'abril

  ""

  Eleccions generals 28 d'abril

  1) Fins al 18 d'abril

  Ves a qualsevol oficina de Correus amb el document d'identitat, sol·licita el certificat d'inscripció al cens electoral i emplena el model. L'adreça que hi indiquis serà on t'enviaran tota la documentació.

  2) Del 8 al 21 d'abril

  T'enviaran la documentació per poder votar a l'adreça que vares indicar. La documentació inclou: certificat d'inscripció, paperetes, sobres electorals, adreça de la mesa on et correspon votar i full explicatiu de tot el procés. Tria les paperetes de la formació que vols votar (en el cas de la papereta del Senat, hi pots fer fins a dues creus) i introdueix-les als sobres de votació respectius, que hauràs de ficar, juntament amb el full d'inscripció al cens, al sobre gran amb l'adreça de la mesa electoral.

  3) Fins al 24 d'abril

  Ets a temps d'enviar-ho per correu certificat urgent a les oficines de Correus.

  Recorda!
  *Tot el procés és gratuït.
  *La sol·licitud del vot per correu impedeix el vot presencial a la mesa electoral el dia de les eleccions.

 • Les dones de MÉS fem vaga, tenim MÉS de 1.000 motius

  6 de març, per  Més per Mallorca — Actualitat

  Aquest és el manifest que ha elaborat la sectorial de FeminisMÉS en nom de tot MÉS per Mallorca

  MÉS per Mallorca dona suport a la vaga de 24 hores convocada pel Moviment Feminista de Mallorca, el pròxim divendres 8 de març. Compartim els eixos de la convocatòria de vaga: Laboral, de Consum, Estudiantil, de Cures, i Contra les violències masclistes.

  MÉS per Mallorca fa una crida a totes les dones a secundar aquesta vaga internacional i feminista de 24 hores.

  Vivim en un sistema capitalista i patriarcal que ens invisibilitza i explota. Estem compromeses amb el canvi social que impulsen els feminismes. No podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb la seva participació i contribució i amb els respecte dels seus drets humans.

  Per això, acompanyam i donam suport al Moviment Feminista en totes les seves lluites i conquestes de drets.

  Formam part d'un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l'economia, de les relacions humanes. Volem ocupar l'espai públic, reapropiar-nos de la decisió sobre el nostre cos i la nostra vida, reafirmar la força política de les dones, totes les dones racialitzades, lesbianes i trans, i preservar el planeta en què vivim.

  Les desigualtats i les violències es troben arreu, les trobem dins els àmbits privat, laboral, polític. En el món laboral es manté la bretxa salarial i la precarietat en els contractes. Continuen els sostres de vidre que impedeixen que les dones tinguin les mateixes oportunitats que els homes. Els assassinats masclistes, les violacions i altres tipus de violències contra les dones, la cossificació dels cossos, són realitats en aquest segle XXI. No volem ser dones assassinades, ni violades, ni assetjades. Denunciam un sistema judicial que reprodueix i legitima les violències que patim les dones.

  Ni una passa enrere amb el dret a decidir la nostra maternitat i els nostres cossos: avortament lliure i gratuït; no al lloguer de ventres.

  Lluitam per una economia on les persones i la vida siguin el centre, denunciam la precarització de les dones en el món laboral, volem igualtat d'oportunitat i de sous, volem drets laborals per les dones que treballen a les llars.

  Davant els atacs reaccionaris que volen retallar drets i llibertats, davant un sistema patriarcal, les dones feministes lluitam en contra frontalment. Ataquen el feminisme perquè saben que és una lluita global contra totes les discriminacions -classe, origen, color de pell, religió. Els feminismes volem la igualtat en el sentit més ampli.

  Per això és més necessària que mai la lluita feminista decidida i cooperativa, conjuntament amb els moviments socials, treballant amb les institucions que legislin i practiquin igualtat, i promocionin polítiques actives, per erradicar aquestes violències.

  ENS VOLEM VIVES I LLIURES, continuant la tasca de moltes dones que en la història han lluitat per conquerir drets.

  Per tots aquests motius les dones de MÉS per Mallorca amb responsabilitats polítiques i institucionals donaran la part proporcional del seus sous de dia 8 març a entitats de dones feministes.

 • Campomar: “És urgent tornar a apel·lar a l'Estat per reformar el Codi Penal”

  4 de març, per  Més per Mallorca — Actualitat, , ,

  El Parlament debatrà aquest dimarts la proposta de MÉS per Mallorca sobre la modificació del Codi Penal respecte als delictes contra la llibertat sexual

  ""
  La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha explicat en roda de premsa la Proposició no de Llei (PNL) que es debatrà al ple d'aquest dimarts sobre la reforma del Codi Penal pel que fa als delictes contra la llibertat sexual. Aquesta proposta, impulsada per la formació ecosobiranista, exigeix a l'Estat que no es facin distincions en aquest tipus de delictes, entre d'altres coses. “Ens hagués agradat poder celebrar avui la retirada d'aquesta proposta perquè la reforma ja fos una realitat. Malauradament, no és així i per això trobam que és urgent tornar a apel·lar a l'Estat per reformar el Codi Penal”, ha assegurat Campomar.

  Campomar ha explicat que, tot i que fa prop d'un any que va sorgir la idea d'aquesta proposta, ´se totalment vigent perquè “la reforma del Codi Penal ha acabat a un calaix”. A la proposta es demana, a més de la modificació d'aquesta norma, la creació d'una creació de veus expertes que sigui paritària sempre, no com es va fer a l'hora de debatre la reforma, a més de formació en perspectiva de gènere a l'àmbit judicial i una estratègia transversal.

  La diputada ecosobiranista ha expressat també el suport de MÉS per Mallorca a la vaga del 8 de març, tant “des de les institucions com dels carrers”. Campomar ha volgut denunciar, d'altra banda, “l'ús del feminisme com a instrument per blanquejar la seva ideologia” que fa Ciutadans, que fa ús d'un “concepte excloent com el de feminisme liberal, quan sabem que el feminisme és integrador i transversal”.

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25